Комната потребителя
Воскресенье, 19.05.2024, 15:52
Приветствую Вас Гость | RSS
 
Главная Полезная информация для потребителейРегистрацияВход
Меню сайта
Мини-чат
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 16
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Яндекс.Метрика
Форма входа
Главная » 2011 » Декабрь » 5 » Обираємо сир
17:16
Обираємо сир

Iснують деякі ознаки якісного сиру

  • Рівномірний колір

    Найбільш світлі або, навпаки, темні вкраплення – це ознака того, що порушено технології виробництва: сир вироблено з кислого молока, а також він містить надмірну кількість солі.
  • Еластичність скибочки

    Складіть навпіл невеликий шматочок сиру. Якщо при цьому продукт кришиться, це свідчить про те, що термін придатності сиру давно минув.
  • Жовтий відтінок

    Такий колір сиру є наслідком вмісту каротину, який міститься у лугових травах. Відразу можна сказати, що про корівок, які дали молоко для виготовлення сиру, дбали добре. Зрозуміло, мова йде про натуральний продукт, не забарвлений штучними барвниками.

    ПРАКТИЧНІ ПОРАДИ:
  • Твердий сир

    Твердий сир підходить для страв із макаронних виробів або м’яса по-французькому, оскільки його зручно терти на тертці.
  • Плавлений сир

    Такий сир розчиняється у гарячій рідині, а тому ідеально підходить для соусів.
  • Копчений сир

    Копчений гострий сир разом з приправами надає стравам особливий, пікантний, смак. Незамінний в екзотичних стравах та салатах.

Вибір плавлених сирів: рекомендації споживачам

Плавлені сири здебільшого відносяться до продукції нижчої цінової групи і дуже часто реалізуються на ринках та в точках винесеної торгівлі. Пильної уваги заслуговують умови реалізації такої продукції. Особливо це стосується ринків, де продавці не завжди дотримуються відповідного температурного режиму зберігання.

При купівлі плавлених сирів про їх якість можна судити, поглянувши лише на зовнішній вигляд пакування та дату випуску: відсутність останньої, корозія фольги, порушення її цілісності або, навіть, просто ушкодження упакування повинні Вас насторожити.

Відсутність на імпортних плавлених сирах інформації, викладеної доступною мовою, має привернути вашу увагу. Не слід думати, що будь-яка імпортна продукція обов’язково має високі смакові та поживні властивості.

Пам’ятайте: на упаковці продукту обов’язково повинно бути вказано найменування виробника та його адресу, телефони.

Кожне порушення законодавчих вимог та права споживача на інформацію (при відсутності тієї чи іншої належної інформації) повинні змусити вас замислитися щодо легітимності даного продукту.

Зверніть увагу також на вагу нетто. Вітчизняні виробники випускають плавлені сири вагою 95 г або ж 100 г. Порційні сири в одній упаковці мають вагу 145, 150 та 200 г (6 або 8 секторів відповідно), що впливає і на ціну товару.





З інформації Товарознавчого факультету
Київського національного торговельно-економічного університету



Просмотров: 453 | Добавил: Hayer | Теги: сыр, Обираємо сир, Как выбрать | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Декабрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архив записей
Друзья сайта
  • $$$ Реальный, стабильный заработок для web-мастеров $$$
  • ЗАКОН УКРАЇНИ Про захист прав споживачів
  • Всеукраинский Рок-клуб "РОК-УКРАИНА"
  • Музыкальный конкурс " Битва стилей "
  • Хит-парад молодых испалнителей
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • каталог сайтов

    Белый качественный каталог

    ПРОКАТ ДЕТСКИХ ТОВАРОВ В ДНЕПРОПЕТРОВСКЕ Каталог Каталогов. База каталогов сайтов.
    Copyright MyCorp © 2024
    Создать бесплатный сайт с uCoz